meer lezen

Auke Blaauwbroek

Auke Blaauwbroek (1961) is een ervaren bestuurder en adviseur. Zijn ambitie is om op strategisch niveau verbinding te leggen tussen lokale overheden en publieke organisaties om maatschappelijke opgaven in goede banen te leiden. Auke start zijn werk altijd met de vraag hoe we beweging in de organisatie kunnen creeren om een majeure opdracht te vervullen en vraagt zich vervolgens af welke strategische partners daarbij behulpzaam zijn.

Auke analyseert snel, legt vlot en makkelijk verbinding tussen mensen en organisaties en denkt steeds een aantal stappen vooruit. Processen doorziet hij als geen ander en hij legt de vinger op de zere plek.

Oorspronkelijk opgeleid als Neerlandicus heeft Auke na enkele jaren hoger onderwijs gekozen voor het advieswerk. Zowel in het bedrijfsleven als in het publieke domein heeft hij zijn ervaring als adviseur opgebouwd. Na 8 jaar advieswerk heeft Auke gekozen voor het vak van bestuurder en is hij gaan werken bij de FNV in de regio Zuidwest Nederland. Vervolgens heeft hij enkele jaren als liaison gewerkt tussen de Europese instellingen en de aangesloten bonden binnen de FNV om betrokken te raken als adviseur bij het fusieproces van de FNV-bonden. De politiek riep Auke als wethouder naar Tilburg en na deze bestuursperiode is hij werkzaam als zelfstandig adviseur in het publieke domein. Afgelopen jaren werkte Auke als adviseur in Helmond, Kerkrade, Heerlen, Oss, de provincie Noord-Brabant, de samenwerkende 13 Zeeuwse gemeenten en voor landelijk opererende opdrachtgevers.

O2, een samenwerkingsverband met Piet de Kroon

Samen met Piet de Kroon is O2 opgericht. Met dit samenwerkingsverband ondersteunen wij ouder- en wooninitiatieven die met PGB-budgetten zijn opgericht. Samen met de bestuurders en bewoners voegen wij nieuwe zuurstof toe voor de (door-)ontwikkeling van het initiatief. Wij zetten daarbij in op het behoud van de oorspronkelijke idealen in een voortdurende veranderende omgeving. Wij richten ons daarbij niet op de zorg, maar op de voorwaarden die nodig zijn om het initiatief te laten functioneren.
Strategisch vermogenComplexiteit reduceren tot de kern